Belföld

Egy ember meghalt az M7-es balesetekben, videón a mentés

Négy embert, köztük egy gyermeket, súlyos sérülésekkel vittek kórházba. A Balaton felé megindult a forgalom.

Súlyos baleset történt az M7-es autópályán Velencénél, emiatt a főváros felé vezető oldalon Pákozdnál, míg Letenye irányába a kápolnásnyéki kihajtónál leterelik a forgalmat, írta az MTI. A rendőrség szerint több, különálló közúti baleset történt az autópálya 44-es kilométerszelvényében, Velence térségében, feltételezhetően a sűrű köd miatt. A balesetekben több tucat jármű érintett. A rendőrök teljes pályás útlezárás mellett végzik a helyszínelést és a műszaki mentést. Mindkét irányban több kilométeres a torlódás.

Frissítünk!

Egy halott, négy súlyos sérült

A rendőrök befejezték a helyszínelést a Balaton felé vezető oldalon és feloldották a forgalomkorlátozást Velence térségében, ahol a korábban történt balesetekben 15 jármű volt érintett, és ketten megsérültek. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője az MTI-vel azt közölte, hogy a balesetekhez 2 mentőhelikopter és 16 mentőautó érkezett. Egy férfi életét vesztette, 4 embert (köztük egy gyermeket) súlyos sérülések, 14 embert (köztük egy gyermeket) könnyebb sérülések miatt láttak el. A sérülteket a székesfehérvári kórházba szállították.

A sztráda mindkét oldalán, több helyszínen futottak egymásba gépkocsik. A Balaton felé vezető oldalon, Pázmánd közelében két helyszínen több autó futott egymásba. A főváros felé vezető oldalon, Pákozdnál több száz méteres szakaszon történt több karambol. Sorra áramtalanították a balesetekben érintett járműveket. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Facebook-oldalán közzétett egy videót. Azt írták, hogy a balesetekben egy autóbusz mellett, kamionok, kisteherautók és személygépkocsik voltak érintettek. A műszaki mentés még délelőtt is tartott, tűzoltódaru kellett pédául ahhoz, hogy kiszabadítsanak egy kamion alá szorult kocsit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik