Belföld

Ködös, borongós, fejfájós vasárnap után tavaszi meleg

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Továbbra is enyhe, de nedves levegő áramlik a Kárpát-medence fölé. Kedden már 21 fok is lehet.

Vasárnap a köd, illetve a rétegfelhőzet fokozatosan megemelkedik, gomolyosodik, így eleinte az ország nagy részén közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Többfelé kisüthet a nap, de az ország középső harmadában később megnövekszik a felhőzet, elszórtan zápor is előfordulhat. A déli, délkeleti szelet helyenként élénk, északnyugaton néhol erős lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 17 fok között valószínű. Késő estére 5 és 11 fok közé hűl le a levegő. Napközben áthalad egy hidegfront hazánk felett, emiatt többeknél fokozódik a görcshajlam, előfordulhat fejfájás, magas vérnyomás, szédülés, írja a Kiderül.hu.

Hétfőn kezdetben nagyrészt közepesen, illetve erősen felhős lesz az ég, majd napközben csökken a felhőzet, és több órára kisüt a nap. Ugyan a csapadék esélye csökken, de kisebb eső, zápor továbbra is előfordulhat. A déli szél megélénkül, a Kisalföldön és az Alpokalja északi felén időnként megerősödik. A hőmérséklet kora délután 13, 19 fok között alakul.

Kedden a ködfoltok feloszlása után fátyolfelhős, napos idő valószínű, de a Dunántúlon megvastagszik a felhőzet. Néhol kisebb zápor előfordulhat. A délkeleti, keleti szél sokfelé megélénkül. A hőmérséklet hajnalban 2, 8, kora délután 13, 21 fok körül alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik