Belföld

Jávor Benedek: Ismét felfüggeszthetik az uniós pénzeket

Bielik Istvn / 24.hu
Bielik Istvn / 24.hu
Az Európai Bizottsága most a szuverenitásvédelmi törvény miatt léphet.

Az Európai Bizottság a szuverenitásvédelmi törvény miatt újra zárolhatja a Magyarországnak járó uniós forrásokat – közölte Jávor Benedek. A Párbeszéd európai parlamenti listavezetője sajtótájékoztatóján azt mondta, a jogszabály már elfogadása pillanatában nyilvánvalóan sértette az EU alapszerződéseit, év elején is indult a kötelezettségszegési eljárás.

Szerinte a törvény célja pusztán az ellenzéki pártok, civilek és újságírók vegzálása – egy új eszköz a kormány kezében, amivel elrettentheti a rendszer kritikusait. Jávor Benedek úgy vélte, a kormány a Magyarországnak járó uniós támogatásokat újra veszélybe sodorta.

Az Európai Bizottság kérdésére adott válaszából ugyanis az derült ki, a feltételek megsértése miatt zárolhatják még azokat a pénzeket is, amelyeket decemberben megnyitott Magyarország számára. Az uniós pénzeknek ugyanakkor meg kellene érkeznie Magyarországra ahhoz, hogy stabilizálni lehessen a magyar gazdaságot, ezért Jávor Benedek  elfogadhatatlannak nevezte, hogy ezt a kormány kockára teszi.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik