Belföld

Gyurcsány: Orbán Viktor nem fifikás, hanem árulója a magyar érdekeknek

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Helyes, ha egy ország az összetett nemzetközi helyzetben lavírozni próbál a nagyhatalmak között. Ez érthető. A lavírozás viszont nem lehet árulás.

– mondta Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke szombati évértékelőjén. Gyurcsány szerint a magyar kormány nem lavírozik, hanem elárulja Szent István óta a teljes magyar történelmet, és magyarország legközvetlenebb érdekeit.

Szerinte Orbán Viktor nem fifikás, hanem árulója a magyar érdekeknek.

Gyurcsány szerint talán az egyetlen, amiben egyetértenek, az az, hogy a Hamász támadása után Izraelnek joga van megvédenie magát, még akkor is, ha nem tetszik neki, amit mostanában lát a gázai övezetben.

A DK elnöke szerint kétféle világkép csap össze most, az egyik keresztény Magyarországot szeretne, ez lenne a Fidesz, a másik pedig polgári Magyarországot, ami szerinte az ellenzék ajánlata. Szerinte nem lehet keresztény Magyarországról beszélni, mert ha az ország mindenkié, akkor nem sajátíthatja ki egyetlen csoport hite. Arról is beszélt, hogy a magyar kormány politikája nem keresztény, hanem keresztényietlen, de klerikális politika, mert nincs meg benne a kereszténység alázata, hiszen azt gondolják, hogy a hatalmasok mindent megtehetnek.

Beszélt egy interneten fellelhető képről, amelyen Orbán Viktor, Novák Katalin és Balog Zoltán letérdelve imádkoznak, majd feltette a kérdést, hogy miért imádkozhatnak. Szerinte azért, hogy az Úr fordítsa el a tekintetét a sok bűntől, amit elkövetnek.

A DK elnöke szerint az alkotmányos rendszerrel kapcsolatban sem értenek egyet a Fidesszel. Szerinte a fideszesek azt gondolják, hogy őket különleges anyagból gyúrták, és ez különösen alkalmassá teszi őket az ország vezetésére. Majd utalt arra, hogy voltak korábban is, akik így gondolkodtak magukról a történelemben.

Gyurcsány szerint Sulyok Tamás nem lehet a magyar köztársaság elnöke, mert nem csak elfogadja ezt a hatalmi rendszert, de az Alkotmánybíróság elnökeként aktívan segített is a fenntartásában. Szerinte Sulyok ezért nem tudja ellátni alkotmányos feladatát, a nemzet egységének kifejezését. Szerinte a nép már csak azért sem akarhatja őt a jelöltjének, mert a legszűkebb eliten túl tegnapig azt sem tudta senki, hogy van ilyen nevű ember.

Tájékoztatjuk a jelöltet, hogy megválasztása esetén nem köztársasági elnökként, hanem Orbán Viktor beosztottjaként fogjuk kezelni. Kérem tájékoztatásom tudomásul vételét.

– mondta Gyurcsány.

Szerinte a vereség forgatókönyvének az ellenzéki oldalon az a forgatókönyve, hogy ki kivel nem, a győzelemé pedig az, hogy ki kivel igen. Szerintük aki úgy akar megküzdeni a kormánnyal, hogy közben az ellenzékkel is harcol, az a vereséget készíti elő.

Arról is beszélt, hogy azok az ellenzéki érzelmű szavazók, akik ugyan torkig vannak Orbán rendszerével, de közben elfogadják a Fidesz ítéleteit, és úgy beszélnek, ahogy a Fidesz akarja, bár nem tudják, de Orbán Viktor segítői lettek. Szerinte akik a demokratikus versenyzés szabályait kérik rajtuk számon egy nem demokratikus rendszerben, azok fakarddal a kezükben akarják őket beküldeni az arénába és a politikai halálba.

Szerinte, aki egyszerre akarja leváltani a kormányt és az ellenzéket, az bármit is mond, valójában a kormányt segíti.

Orbán pedofilhálózatának becstelensége mocskossá tette az orbáni rendszer egészét, mondta Gyurcsány a kegyelmi ügyről, miután felsorolta, mennyien voltak érintettek a botrányban. Szerinte viszont a miniszterelnök a becstelenség elsőszámú vezetője, ezért végleg elvesztette jogát arra, hogy az ország vezetőjének tekintsék.

Egyszemélyi hatalommal egyszemélyi felelősség jár. Aki ura a sikernek, az felelőse a bukásnak is.

– mondta Gyurcsány, aki szerint Orbán Viktor a felelős a neve alatt működő pedofilhálózatért.

Orbán Viktor az első magyar pedofilbarát miniszterelnökként vonul be a történelembe.

– tette hozzá.

Gyurcsány szerint Böjte Csaba intézményéről kiderült, hogy ott fiatalokat kényszerítettek szexre, és ennek ellenére becsületrendet adtak neki. Szerinte innentől az ő ellenállásuk morális lesz, mert a testüket és a lelküket nem adják ennek a rendszernek.

Ezek után arról beszélt, hogy szerinte másfél évtizeddel ezelőtt sikeresen kormányoztak, de vannak, akik szerint követtek el ők is hibákat. De szerinte a kegyelmi ügy nem hiba, hanem bűn. Ezután arról beszélt, hogy a szörnyek, akik köztünk járnak, azok a kormányhoz kötődnek.

Feltette a kérdést, hogy inkább maradjon-e a bűn, mert azok, akik a bűn ellen fellépnek, nem tökéletesek.

Van aki a bűnt választja, mert nem tudja elnézni az egykori hibákat? Orbánt választja a gyermekek helyett? Vannak, akiket a mi kormányzásunk ilyen-olyannak mondott hibái akadályoznak meg a bűn elkergetésében?

– mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik