Belföld

Igény szerint kiirtható nádassal hirdettek egy házat a Balaton partján

Ivándi Szabó Balázs / 24.hu
Apartmanházak építése Balatonakali partján 2019.11.26-án.
Ivándi Szabó Balázs / 24.hu
Apartmanházak építése Balatonakali partján 2019.11.26-án.

„A vízparton némi nádas található, ami igény szerint kiirtható, jelen állapotát megtartva azonban védelmet biztosít az ingatlannak” – így hirdettek egy saját vízparttal rendelkező majdnem teljesen kész ikerfélnyaralót az ingatlan.com-on Balatonakaliban, az egykori kemping helyén, ahol pár évvel korábban 150 méter hosszan 8-12 méteres sávban letarolták a kiemelten védett nádast, majd utána fehér kockaházakkal szórták tele a vasút és a part közötti vékony partsávot. A helyi csoportokban körbefutó hirdetést a Telex szúrta ki.

A hirdetésből azóta kivették a nádas kiirthatóságáról szóló részt, ezt emelte ki a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal, amikor a lap megkereste emiatt. „A korábbi mederkotrással eltávolított nádasállomány rehabilitációja jelenleg folyamatban van” – tették hozzá.

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park a következőt reagálta: „a balatoni nádasok védelmét, kezelését, fenntartását több jogszabály határozza meg. A jogszabályokban meghatározott cél alapvetően a nádasok fenntartása, ezért a nádasokat érintő beavatkozások előzetes hatósági engedélyhez kötött tevékenységek. A nádaskárosítások esetében nádasrehabilitációt kell végrehajtani szakértői útmutatás és ellenőrzés mellett.”

A 125 négyzetméteres házat egyébként 499 millió forintért hirdetik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik