Belföld

Közvetlen közelről állkapcson lőttek egy kölyökkutyát Püspökladányban

RTL
RTL

Közvetlen közelről, valószínűleg sörétes puskával lőttek állkapcson egy kutyát Püspökladány határában. Az állatnak a fogai és a szájpadlása is súlyosan roncsolódott a lövedéktől.

Az RTL Híradójában mutattak felvételeket a megtalálásról, a halálra rémült állat annyira gyenge volt, hogy lábra sem tudott állni, miközben óriási fájdalmai lehettek. Egy illegális szemétlerakónál akadtak rá az állatvédők az 1 év körüli kölyökre, miután valaki telefonon értesítette őket. A csatornának nyilatkozó állatvédő szerint éppen azért vihették erre a környékre a kutyát, mert senki nem jár nagyon arra, így észrevétlenül bánthatták. A vizsgálatok alapján legalább két hete szerezhette a sérüléseit az állat, azóta szenvedett.

A kölyökkutyát válságos állapota miatt a fővárosba vitték egy állatkórházba. Az állapota javult, bár még gyenge, láthatóan jól esik neki a törődés. Mivel a sérülései miatt rágni nem tud, szondával táplálják. A kutya segítségére siető Mancsmentő Állatvédő Egyesület állatkínzás miatt feljelentést tett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik