Belföld

Fidesz: A baloldal soha nem támogatta a gyermekek védelmét

Már dolgozunk a gyermekvédelmi szigorításokon, a baloldal soha nem támogatta a gyermekek védelmét.

Így reagált a Fidesz arra, hogy nem ment el az Országgyűlés Népjóléti Bizottságának ülésére Pintér Sándor belügyminiszter, ahol a felügyelet alá tartozó gyermekvédelmi rendszer felelősségéről kérdezték volna a bicskei pedofilügyben.

A nagyobbik kormánypárt közleményében úgy fogalmazott: „annyira álságos a baloldal.”

Az elmúlt években nem támogattak egyetlen a gyermekeket védő törvényt sem. Nem támogatták a gyermekvédelmi törvényt, nem támogatták a gyermekvédelmi népszavazást, nem támogatták a pedofil ellenes törvényt, nem támogatták a gyermekek elleni bűncselekményekre kiemelten sújtó Büntető Törvénykönyvet, nem támogatták a gyermekvédelmi jelzőrendszer megerősítését, nem támogatták a pedofil nyilvántartás létrehozatalát

– írták.

Úgy folytatták, ahogy azt Orbán Viktor miniszterelnök is bejelentette, már több döntés született a gyermekvédelmi rendszer megerősítésére. „Szigorítani fogjuk a gyermekvédelmi intézmények vezetői kinevezésének feltételeit, felülvizsgáljuk és szigorítjuk a gyermekvédelmi szabályokat, és az alaptörvényben is rögzítjük, hogy pedofiloknak nincs kegyelem. A törvénymódosításokat a parlament elé fogjuk terjeszteni, ahol a baloldal ismét színt vallhat” – zárták a közleményt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik