Belföld

Kódolás a sulin kívül

Serco
Serco
Nem igaz, hogy a legfiatalabb generációt nem érdekli az informatika. Tévedés, hogy a lányok nem akarnának programozni. Lehet, hogy a tanítási módszerben van a hiba? Lehet, hogy másképp kellene hozzáállni a kérdéshez?

A 2014-ben létrejött SKOOL pont így tett. Felismerte, hogy az iskolás lányok sokszor nem mernek belépni a fiúk által dominált területre és nem is gondolkodnak abban, hogy programozással foglalkozzanak. Másrészt, és ez talán még fontosabb, új, játékos tanulási folyamatok kellenek ahhoz, hogy az ingergazdag, de figyelemhiányosabb legfiatalabb nemzedékkel megszerettessék a kódolás kreatív és szórakoztató világát.

Mi a titok? Csak annyi, hogy ismerni kell a gyerekek – esetünkben az iskolás és gimnazista korú lányok – szokásait, hozzáállását, és arra építve bemutatni, mit is jelent a programozás, vagy a tágabb értelemben vett informatika.

Ha jól csinálják, hosszú távon mindenki nyer: a sokszor emberhiánnyal küzdő hazai informatikai több programozót, a nők pedig újabb lehetőséget a karrierre. Az iskolán kívüli, az informatikai fejlődésére sokkal rugalmasabban reagáló képzésnek ez talán a legfontosabb célja.

Az iskolán kívüli, az informatikai fejlődésére sokkal rugalmasabban reagáló képzésnek ez talán a legfontosabb célja.

Nézze meg erről szóló adásainkat, melyek vendége Guzsaly Péter, a SKOOL partnerkapcsolati vezetője és Odri Kornél, a SERCO Informatika Zrt. szolgáltatási igazgatója. A műsorvezető Kánai András, a Meraki Marketing B2B kreatív igazgatója.

Ezzel egyelőre véget ért a SERCO Informatika Zrt. izgalmas, megannyi területet szakértőkkel átbeszélő műsorsorozata. Ha ez eddig részekre is kíváncsi, érdekli például az informatika és a gyógyítás, kereskedelem, sport vagy videojátékkal kapcsolatos világa, a SERCO YouTube csatornáján megtekintheti a sorozat összes korábbi epizódját.

Lezárásként pedig következzen egy kép, tele izgalmas számokkal, az IT Akták világából, illetve egy pár perces összefoglaló a teljes sorozatról. Köszönjük, hogy velünk tartottak!

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik