Belföld

A fideszes etyeki alpolgármester védte K. Endrét az elsőfokú tárgyaláson

Bálint Attila képviselte a később Novák Katalintól elnöki kegyelmet kapó K. Endrét a kényszerítésért zajló bírósági eljárás elsőfokú szakaszában. A 2019-es önkormányzati választáson a Fidesz-KDNP jelöltje, jelenleg Etyek alpolgármestere és a KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet nevű állami tulajdonban lévő Nonprofit Kft. igazgatója ezt maga ismerte el a 444-nek.

A lap cikkében felidézi, a kegyelemben részesült K. Endre jogi képviselőiről eddig azt lehetett tudni, hogy a másodfokú eljárás során a budapesti sztárügyvéd, Zamecsnik Péter képviselte. Ő a 444-nek azt mondta, védői titok, hogy mennyiért vállalta el az igazgatóhelyettes védelmét.

Az elsőfokú eljárásban a védelmet ellátó ügyvédről eddig csak meg nem erősített információk álltak rendelkezésre. Bálint Attila neve már igen korán felmerült, de eddig nem akart nyilatkozni, és most a 444 megkeresésére sem akart először semmit mondani. Mint fogalmazott: „rossz nyomon járnak.”

Viszont amikor pedig tényszerűen visszakérdezett az újságíró, hogy annyit megerősít-e, hogy ő volt az elsőfokú eljárás során K. Endre védője, igennel felelt. Arra nem adott konkrét választ, hogy ki kérte fel a munkára, állítása szerint nem emlékszik. de K.-val többször is beszélt. Ennél többet nem akart elmondani az ügy kapcsán védői titokra hivatkozva.

Kapcsolódó
„K. Endre gyakorlatilag lefogta a gyerekeket, hogy más bánthassa őket” – mondják a volt kollégái
Megszólalt a bicskei gyerekotthon két volt nevelője és egy volt áldozat is, és elmondták, milyen szerepet játszott K. Endre a molesztálási ügyek eltussolásában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik