Belföld

Balatonalmádiba vonulnak el a héten a kormánypártok

Kihelyezett frakcióülést tart a Fidesz-KDNP a héten Balatonalmádiban a parlament tavaszi ülésszakának kezdete előtt, írja a 444.hu.

A Fidesz-frakció a Magyar Nemzettel már korábban közölte, hogy február 21-én és 22-én tartják kihelyezett frakcióülésüket a kormánypártok. Most a helyszín is kiderült, mégpedig a település honlapján megjelent, az ideiglenes útlezárásokról szóló lakossági tájékoztatóból. Ebben ugyanis az áll, hogy egy belvárosi szálloda környékét lényegében teljesen lezárják, aminek nagyon más magyarázata nem lehet, mint a frakcióülés.

Kedd este nyolctól csütörtök este nyolcig számos utcát lezárnak, átmenetileg a gyalogos forgalmat is korlátozzák, sőt, ezeknek az utcáknak a lezárt szakaszára csak az ott lakók mehetnek be, nemcsak járművel, de még gyalog is, és csak akkor, ha a személyi igazolványukkal és lakcímkártyájukkal igazolni tudják magukat.

A Fidesz egyébként 2022. szeptemberében is Balatonalmádiban tartotta frakcióülését. Jellemzően a tanácskozás első napján Orbán Viktor felvázolja a következő időszak legfontosabb kihívásait, míg másnap sajtótájékoztatón számol be az eseményről Kocsis Máté, a Fidesz, valamint Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője.

Frissítünk!

Kocsis Máté azt írta az üléssel kapcsolatban: Szerda este a miniszterelnök felszólalásával kezdődik a tanácskozás, melyet csütörtökön miniszterek, EP-képviselők, államtitkárok meghallgatása követ.” Hozzátette: az ülés kiemelt napirendi pontjai között szerepel “az új államfőjelölt személyéről szóló frakciódöntés, az európai parlamenti és helyi önkormányzati választásokra való felkészülés, illetve az új gyermekvédelmi törvénycsomag.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik