Belföld

Orosz Mihály Zoltán szabálytalanul traffipaxozó rendőrökkel üvöltözött

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
A volt érpataki polgármester rendet tett az éjszakában.

A Telex írta meg, hogy a volt érpataki polgármester, Orosz Mihály Zoltán egy meglehetősen virális, immár 900 ezres nézettségű Facebook-videójában, amelyet még február elején tett közzé, ékszaka üvöltözik rendőrökkel Fehérgyarmaton. Orosz többek között azt sérelmezte, hogy a traffipaxos jármű szembe áll az érkező forgalommal a sávon belül, emiatt némelyik érkező autó a záróvonal átlépésére is kényszerült. De szerinte az is zavarhatta az érkező autósokat, hogy a traffipaxozó autónak fel van kapcsolva a lámpája.

A lap kérdéseire a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság egy hét elteltével válaszolta: eszerint a nyilvánosságra hozott videófelvétel alapján a Fehérgyarmati Rendőrkapitányság vezetője parancsoki tényfeltáró vizsgálatot rendelt el. Ennek eredménye alapján szakszerűtlen intézkedés miatt felelősségre vonták az érintett rendőröket, a hasonló esetek elkerülése érdekében pedig megtették a további szükséges intézkedéseket.

A Telex több szakértőt is megkérdezett az ügy kapcsán: Pető Attila, a Kreszprofesszor azt nyilatkozta a lapnak, hogy „a Kresz alapján a rendőrök megtehetik, hogy akár a forgalommal szemben, a sávban állnak meg traffipaxozni, ha a járműforgalmat indokolatlan mértékben nem akadályozzák vele. Viszont álló járművön tompított fényszórót nem használhatnak.”

Orosz Mihály Zoltán videója itt látható:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik