Belföld

A TV2 volt műsorvezetője hivatalosan a Fidesz polgármester-jelöltje lett

TV2
TV2

Hölgyeim és Uraim! Eljött a pillanat, végre bejelenthetem. Hivatalosan is a kormánypárt polgármester-jelöltje vagyok a június 9-ei önkormányzati és EP választáson, a festői szépségű Ráckeve városában.

Ezt Szebeni István, a TV2 egykori műsorvezetője jelentette be a Facebookon. Mint írta, hétfőn teljes támogatás mellett szavazta meg őt a Fidesz helyi szervezete, tartózkodás nélkül, Pánczél Károly országgyűlési képviselő, választókerületi elnök támogatásával.

Mindez nem nagy meglepetés, Szebeni régóta forog Fideszes politikusok körében. Nemrég a kegyelmi botrányba belebukott Varga Judit volt igazságügyi miniszterrel posztolt közös fotót, de van közös képe Szijjártó Péterrel, akit a barátjának nevezett.

Kiderült az is, hogy a Fidesz-KDNP egyik szombathelyi képviselőjelöltje Pars Krisztián korábbi olimpiai bajnok kalapácsvető lesz. Ezt a szombathelyi Fidesz Facebook-oldalán közölték. Pars 2018-ban egy tiltólistán található, teljesítményfokozásra nem alkalmas szerrel megbukott a doppingvizsgálaton, amiért másfél évre eltiltották.

De eldőlt az is, hogy Újbudán Király Nórát támogatja a Fidesz. A XI. kerületben polgármester-jelöltként támogatják a politikust.

Az ellenzék oldaláról is bemutattak egy polgármester-jelöltet. Dobrev Klára mutatta be Jeszenszki Andrást, a DK, az MSZP, az LMP és a Párbeszéd közös polgármesterjelöltjét Nyíregyházán,

Ajánlott videó

Olvasói sztorik