Belföld

120 millióra perli az államot az anya, aki szerint gyerekei a védőoltások miatt lettek betegek

Getty Images
Getty Images

A Blikk ír Györkös Ágnesről, akinek két fia van (17 és 20 évesek) és aki azt mondja, bár nem oltásellenes, szerinte gyerekei a kötelező védőoltások miatt lettek gyógyíthatatlan betegek. Az anya úgy emlékszik vissza, elsőszülött fia 15 hónaposan megkapta az MMR-oltást és két nappal később megjelentek az első tünetek: remegés, autistákra jellemző kényszeres mozdulatok, illetve a fiú véresre harapta a saját kezét, lábát. A nő fejlesztésekre, kezelésekre vitte a fiát, akinek állapota nem javult: az évek során hiába járta a hatóságokat is, mondván a védőoltás okozhatta a fiú betegségét, sehol nem hallgatták meg. Második fiának állapota szintén a védőoltások beadatása után fordult rosszara.

Csabi esete után már fel voltunk készülve arra, hogy Dominiknél is bajt okozhatnak az oltások. Azzal próbáltam érvelni, hogy a szervezetében meglévő ellenanyagok miatt a vakcina beadása után felléphetnek a mellékhatások, de nem foglalkoztak vele. Az orvos megjelent nálunk két rendőrrel és beoltották a kisfiamat, hiába próbáltam megakadályozni.

Györkös azt mondja, az oltások beadása után a gyerek teste piros lett, feldagadt, majd leállt a légzése. Ezt követően a fiú három hónapot töltött az intenzív osztályon, lélegeztetőgéppel tartották életben. Anyja őt is fejlesztésekre hordta később, így elérték, hogy lábra tudjon állni, azonban az utóbbi időben megint rosszabbodott az állapota.

Volt olyan, hogy havonta ötször kellett újraéleszteni, mert egyszerűen leállt a légzése

– mondta az anyuka.

A nő beperelte a magyar államot,kárigénye 120 millió forint, a teljes kártalanítás költsége azonban ennél jóval nagyobb lehet, hiszen itt figyelembe kell venni a kezeléseket is, amiket a gyerekek eddig kaptak, illetve amire ezután lenne szükségük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik