Belföld

Varga Mihály jót nevetett azon, hogy őt tippelik az új köztársasági elnöknek

Pénteken jelent meg a 24.hu Török Gáborral készített interjúja, amiben többek között az is latolgatásra került, hogy milyen nevekben gondolkodhat Orbán Viktor, amikor Novák Katalin utódját keresi az államfői pozícióra. A politológus úgy gondolja, Orbán megbízható, kockázatmentes jelöltet akar, akit jól ismer és régóta a fideszes belső körhöz tartozik. Ezen logika mentén mondta azt, hogy „Varga Mihályra tippelek, szerintem ő a legesélyesebb”.

A kijelentés kapcsán a Magyar Hang megkereste a jelenleg pénzügyminiszteri feladatokat ellátó Vargát, aki „hangos kacagás” után úgy reagált a találgatásra:

Na jó, ez valami mesterséges intelligenciahang. Hogy mondjam, nekem most nincs időm ilyen viccekre. Köszönöm szépen, hogy hívott, viszonthallásra.

Novák Katalin lemondásáról – amennyiben nem hívnak össze addig rendkívüli ülést – február 26-án, az Országgyűlés tavaszi ülésszakának kezdetén szavazhat a parlament. Amennyiben Novák nem másítja meg a döntését, a parlamentnek 30 napja lesz az új köztársasági elnök megválasztására. A kormánypártok részéről nem nagyon lehet még tudni, ki lehet a jelölt, az ellenzéki oldalon viszont pár nap alatt már hárman is megjelentek.

Kapcsolódó
Török Gábor: Ha Orbán Viktor fejével gondolkodom, Varga Mihály lehet az államfő
A kegyelmi botrány egyik legszomorúbb következménye az lehet, hogy a miniszterelnök szkepszise tovább erősödött a nők politikai szerepvállalásával kapcsolatban. Milyen kellemetlenségeket okozhat Magyar Péter, illetve fordulatot jelent-e, hogy Azahriah a nevét adja egy kormányellenes tüntetéshez? Interjú.
Kapcsolódó
Belemegy-e az ellenzék egy reménytelen meccsbe Novák Katalin bukása után?
Az ellenzéki frakciók csak egymással összefogva tudnának ellenjelöltet állítani a Fidesz államfőjelöltjével szemben, ám a jelek szerint a legtöbben nem érdekeltek ebben – így a fókusz most a közvetlen államfőválasztás kérdésére került.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik