Belföld

Négy nevet említ a Magyar Nemzet, akik közül kikerülhet Karácsony Gergely kihívója

Mohos Márotn / 24.hu
Mohos Márotn / 24.hu

Polgármesterjelöltek a Fidesznél címmel jelent meg péntek reggel cikk a Magyar Nemzeten, melyben amellett, hogy sorra veszik, kik azok a „nagy visszatérők”, akik némi szünet után újra megmérettetik magukat helyhatósági tisztségekért, arról is ejtenek pár szót, hogy vajon kit indít a nagyobbik kormánypárt Karácsony Gergely ellen a főpolgármesteri tisztségért.

A cikkben említik Bús Balázs korábbi óbudai polgármestert, aki a 2022-es országgyűlési választások óta  nem nyilvánult meg helyi kérdésekben, egészen eddig a Nemzeti Kulturális Alap alelnöki, a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő főigazgatói pozícióját látta el. Ezekről a napokban mondott le, egyúttal bejelentette, újra elindul polgármester-jelöltként Óbudán az idei önkormányzati választásokon. Bús mellett szólnak még Böröcz László korábbi Fidelitas-elnökről, aki most országgyűlési képviselő, de elindul az I. kerületben, ahol a Nemzet szerint „nagy esélye van leváltani a párbeszédes V. Naszályi Mártát”. A VII. kerületben nem indul újra Vattamány Zsolt, helyette a Fidesz frakcióvezetője, Benedek Zsolt kaphat lehetőséget, míg a szomszédos Terézvárosban Hassay Zsófia helyett Kovács Balázs Norbert indulhat. Zuglóban Rozgonyi Zoltán helyett Borbély Ádám indulhat, ő korábban a zuglói, majd a budapesti Fidelitast is vezette.

A főpolgármester-jelölt személyének bejelentését a Fidesz márciusra ígérte. Szentkirályi Alexandrától kezdve Vitézy Dávidon át Győrfi Pálig rengeteg név előkerült már a pozícióval kapcsolatban, de a kormánypárt még mindig nem közölt olyan információt, ami közelebb vinne az igazsághoz. A Magyar Nemzet mindenesetre négy ember nevét említi a cikkében, akik közül kikerülhet Karácsony kihívója:

  • Wintermantel Zsoltét,
  • Sára Botondét,
  • Fürjes Balázsét
  • és Kubatov Gáborét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik