Belföld

Nem engedik beköltözni a jogos tulajdonost az előző lakók egy érdi luxusingatlanba

Rendőrség
Rendőrség

Már odamenni sem merek a saját házamhoz, mert rám támadtak. Mindennaposak a fenyegetések, legutóbb a feleségem apjának üzentek, baja lesz a lányának, ha nem engedem el ezt a házat

– nyilatkozta a Blikknek Szabó Károly, aki még tavaly tavasszal vett meg közel 200 millió forintért egy érdi luxusingatlant. Azon túl, hogy az összeget kifizette már az előző tulajdonosnak, költött is már a házra, de a megegyezés után azt is megengedte az eladóknak, hogy pár hónapig még bent lakhassanak, amíg nem találnak új lakóhelyet. Azóta eltelt közel egy év, de a vállalkozót azóta sem engedték beköltözni új ingatlanába, ráadásul a napokban az eddigieknél erőszakosabb irányt vett az ügy.

Szabó Károly egy biztonsági céget bízott meg a földhivatali iratok szerint is a tulajdonában levő ház megfigyelésével, illetve azzal, hogy felügyeljék, a teljes berendezéssel együtt megvett, előre kifizetett házból semmit se vihessenek ki a lakók. Szerdán este azonban utóbbiak rátámadtak a biztonsági cég munkatársaira, a lap információi szerint az autójukkal nekimentek az alkalmazottam kocsijának, összetörték azt, nem engedték őket kiszállni vagy elmenekülni, bántalmazták őket. Pont az esti váltás idején történt a támadás, az akkor érkező másik őrnek is nekimentek, majd bemenekültek a házba. A biztonsági cég és a megtámadott őrök értesítették a rendrőséget és feljelentést tettek. A tanúvallomások és biztonsági kamerák által  rögzített jelenetek alapján három, a házban élő ember ellen adott ki elfogatóparancsot a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság: Nagy László mellett élettársát, Rafael Johannát és 17 éves fiúkat, ifjabb Nagy Lászlót is körözi a rendőrség.

A garázdaság miatt keresett család elvileg az általuk jogtalanul használt házban bujkálva várja a rendőröket, s nem zárható ki, hogy ellenállnak majd a hatóság intézkedésének. Szabó Károly a Blikknek a fejleményeket úgy kommentálta, reméli, elviszi őket a rendőrség.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik