Belföld

Beleszólna a közlekedésfejlesztésbe a Honvédelmi Minisztérium

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

Katonai Mobilitási Munkacsoportot hozott létre Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, szúrta ki a Hivatalos Értesítőben megjelent utasítást a hvg.hu.

Eszerint a cél „a folyamatban lévő és tervezett közlekedés infrastruktúrát érintő fejlesztések során a honvédelmi érdekek hatékonyabb érvényesítése”.

Javaslattevő, döntés-előkészítő, tanácsadó testület alakul, amely stratégiák, koncepciók, tervek és joganyagok felülvizsgálatával foglalkozik majd.

A lap cikke szerint a testület vezetője Czermann János, a HM stratégiáért és humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára, tagjai a minisztérium és a vezérkar különböző tisztségviselői, és mindig meg kell hívni többek között az Építési és Közlekedési Minisztérium vasútépítésért, közlekedésstratégiáért, illetve útépítésekért felelős helyettes államtitkárát, valamint a MÁV és a Magyar Közút illetékeseit.

A munkacsoport a feladatoktól függően, de évente legalább két alkalommal ülésezik majd, de nem csak ez teszi kérdésessé a hatékonyságát. Azt ugyanis, hogy a közlekedési tárca meghívottjai egyáltalán elmennek-e ezekre az ülésekre, illetve hogy az ott elfogadott ajánlásokból mit vesznek figyelembe, egyedül Lázár János miniszter döntheti el, aki nem arról ismert, hogy kívülről beleszólást engedne a minisztérium ügyeibe, áll a lap elemzésében.

Kapcsolódó
Lázárék megkezdték a KRESZ alapvető megújítását
Eddig 381 javaslatot gyűjtötték össze.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik