Belföld

A DK közérdekű adatigénylést nyújt be és perel, hogy kiadják a kegyelmi döntés részleteit

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

A DK közérdekű adatigénylést nyújt be és perel, hogy adják ki a Novák Katalin bukásához vezető kegyelemi ügy részleteit, jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Kálmán Olga, a párt frakciószóvivője.

Mint mondta: az országnak joga van tudni, hogyan engedhették szabadon a bicskei gyermekotthon igazgatójának bűnsegédjét. A DK a kegyelmet előkészítő, és minden, az üggyel kapcsolatos iratot szeretne megkapni.

Ki kérte a kegyelmet? Ki nyomta át Novák Katalinon és Varga Juditon? Ki mozgatja a szálakat a pedofilok védangyalaként a háttérben, akinek Novák Katalin és Varga Judit beáldozása sem volt drága egy pedofilsegítő szabadságáért?

– fogalmazott Kálmán Olga.

Mint ismert, Novák Katalin a tavaly áprilisi pápalátogatás alkalmával kegyelmet adott K. Endrének, a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyettesének, akinek tudomása volt arról, hogy az intézmény akkori igazgatója több gyereket is molesztált. Február 10-én a köztársasági elnök és a döntését igazságügyi miniszterként ellenjegyző Varga Judit is lemondott, ugyanakkor a pedofil bűnsegéd kegyelme mellett lobbizó Balog Zoltán marad a református egyház élén.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik