Belföld

A KDNP-nek tetszett, amit Novák Katalin tett, köszönetüket is kinyilvánították

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Megfogalmazott egy közleményt a KDNP nevében a párt országgyűlési képviselője, Juhász Hajnalka. A szöveget az MTI-ben tették közzé, így szól:

„Missziót választani, hitelesen képviselni és megvalósítani, ez, amit Novák Katalin jelent a magyar családpolitika számára. Vannak érdemek, amelyek elvitathatatlanok és az idő nem koptatja őket. Hiszen annak a társadalomnak van jövője, amelyben a fiatalok házasságban, gyermekvállalásban, családban látják az alapértékeket. Novák Katalin a magyar családok és a leendő magyar családok számára maradandó értéket alkotott. Női közéleti szereplőként mélyen hiszek abban, hogy nem lehet egy magyar politikus számára nagyobb siker, minthogy minden vágyott gyermek megszülethessen Magyarországon nemzetünk megmaradásáért.”

A közlemény nem foglalkozik azzal a gyermekbántalmazási üggyel, amely végül Novák Katalin lemondásához vezetett. Az államfő ugyanis kegyelmet adott egy olyan férfinak, akit jogerősen elítéltek pedofilbűncselekményekkel összefüggésben. A bicskei gyermekotthon vezetője hosszú éveken keresztül szexuálisan kihasználta a rá bízott gyerekeket, az egyik áldozat öngyilkos lett. A bűncselekmény eltussolásában közreműködött az intézmény vezető-helyettese is, aki arra akarta rávenni az áldozatokat, hogy vallomásaikat vonják vissza. Novák Katalin ennek az embernek adott kegyelmet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik