Belföld

Álmában akarta megfojtani a férjét egy nő a szeretőjével, de pont benyitott a gyerek

Minősített emberölés kísérlete miatt emelt vádat a Vas Vármegyei Főügyészség azzal a nővel és társával szemben, akik tavaly márciusban meg akarták ölni az asszony férjét Szombathelyen.

A Vas Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a vádlottak között szerelmi viszony alakult ki. Az asszony szerint férje nem egyezett volna bele a válásukba, ezért társával elhatározták, hogy megölik. Először meg akarták mérgezni, a nő a szeretőjétől átvett, ismeretlen összetételű szert kevert több alkalommal is a férje italába és ételébe, de a férjének csak gyomorpanaszai lettek. Ezért elhatározták, hogy álmában ölik meg.

A  vád szerint egyik éjjel a szerető fóliát szorított a férj arcára, de a férfi felébredt és beleharapott támadója kezébe, aki egy vázával fejbe vágta. A zajra felébredt a házaspár közös gyereke, a hálószobába ment, de az édesanyja kituszkolta.

Miután a gyermek megzavarta a támadókat, a férj azt mondta, ha felhagynak a bántalmazásával, beleegyezik a válásba, és nem tesz feljelentést. A vádlottak erre abbahagyták ütlegelését. Az áldozat a bántalmazás következtében több hét, illetve több hónap alatt gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett.

A Vas Vármegyei Főügyészség a nőt és társát előre kitervelten, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével, továbbá a nőt aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértésével vádolja, és a letartóztatásban lévő vádlottakkal szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik