Belföld

Orbán megüzente, hogy bízik a református egyház vezetőiben

Mohos Márton / 24.hu
Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke 2021-ben, az év utolsó Kormányinfóján.
Mohos Márton / 24.hu
Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke 2021-ben, az év utolsó Kormányinfóján.

Orbán Viktor a református egyház tagjaként bízik az egyházi vezetőkben és az egyház erejében

közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtótitkára a Telex kérdésre, melyben azt tudakolták, a kormányfő miként vélekedik a Balog Zoltán korábbi emberierőforrás-miniszter nyilatkozatáról, amelyet református egyház keddi elnökségi tanácsi gyűlésről tett a pedofilbotránnyal összefüggő felelősségéről.

A  református egyház zsinatának lelkészi elnöke azután került képbe a Novák Katalin köztársasági elnök bukását és Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter közélettől való visszavonulását eredményező pedofilbotrányban, hogy  a Direkt36 és a Telex közös cikkében megírta: fontos szerepet játszhatott az ügyben. A cikk szerint Balog a kijáróember szerepében tűnt fel a bűnsegédként elkövetett kényszerítés büntettében bűnösnek talált K. Endre botrányos elnöki kegyelmi ügyében.

Kedden délután Balog a zsinati hivatalában tartott meghallgatását követően videóüzenetben lényegében elismerte, hogy lobbizott Novák Katalinnál az egykori igazgatóhelyettesért, amit tévedésként és hibaként ismert el, de az egyházban megmarad a pozíciója.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik