Belföld

Gyárfás Tamás: Ki fog derülni az igazság, biztos, hogy felmentenek

A múlt héten első fokon ítélet született Fenyő János médiacézár 1998-as meggyilkolása ügyében: Portik Tamást felbujtóként életfogytig tartó fegyházra, Gyárfás Tamást bűnsegédként 7 évre ítélte a Fővárosi Törvényszék. Az ítélet ellen mindenki – az ügyészség is – fellebbez.

Bár az ügyész kérte Gyárfás letartóztatását, a volt úszószövetségi elnök szabadlábon védekezhet tovább, így az ATV stúdiójában is megjelenhetett kedden, hogy interjút adjon Rónai Egonnak. 

Éltem az életemet, próbáltam nem törődni a szóbeszédekkel

– így reagált Gyárfás Tamás arra, hogyan nem sikerült eloszlatni 26 év alatt a kételyeket. Gyárfás úgy emlékszik, hogy Fenyő meg akarta szerezni a Napkeltét, sikerült is neki a szerkesztési jogokra rátennie a kezét, de végül visszakapták azokat.

Rám sok mindent mondtak, de hogy hülye vagyok, azt sohasem. Visszakaptam a szívem csücskét, akkor miért fordultam volna az alvilághoz? Ez irracionális.

A rendőrség viszont hónapokkal a gyilkosság előtt már úgy tudta, hogy Gyárfás erre készül – mondta a riporter. „Ha tudták, hogy mi készül, akkor gondolom tettek is ellene” – reagálta erre Gyárfás, majd hozzátette: fellebbeztek, a másodfok majd ítélkezik.

Gyárfás azt mondta, azért ment el az ATV-be, mert Dezső András újságíró olyan kijelentéseket tett hétfőn a csatornán, „amely pontosításra szorul”. Ennek a lényege az volt, hogy amikor Portik megkérdezte Gyárfástól, hogy „valakivel csinálni kell-e valamit”, akkor Gyárfás csak széttárta a karját. Gyárfás ezt cáfolta, szerinte ez nem igaz, és állítása szerint Dezső két esetet mos össze. Gyárfás telefonján is elindított egy felvételt állításának bizonyítására, de ebből nem sokat lehetett hallani. Gyárfás szerint ráadásul videó sem készült erről az esetről, csak hangfelvétel, így nem is lehet ezt állítani.

Többször elmondta, hogy a bíróság elsőfokú ítéletét nem akarja értékelni, majd arról beszélt, hogy egyetlen pénzügyi kapcsolata volt Portikkal, egy ingatlant cseréje.

De Tasnádi miért mondja azt, hogy Gyárfás megkérte őt Fenyő likvidálására? – kérdezte Rónai.

Tasnádit én nem minősítem, tudom, hogy mi történt, híresztelte ezt már korábban. Ő azzal büszkélkedett, hogy ő a Keresztapa, erre feladná a megbízóját, szétzúzza a nimbuszát? Nekem ez az egész kaotikus.

Gyárfás az interjút azzal zárta, hogy szerintem ki fog derülni az igazság, „biztos, hogy felmentenek, a semmiért nem lehet valakit elítélni.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik