Belföld

444: A kegyelmi döntés előtt Balog Zoltán szervezett találkozót Novák Katalin és K. Endre felesége közt

Szigetváry Zsolt / MTI
Szigetváry Zsolt / MTI

Arról ír a 444.hu, hogy egyre nagyobb bajban van Balog Zoltán, korábbi miniszter, református püspök a kegyelmi botrány miatt. Balognak állítólag kulcsszerepe volt abban, hogy Novák Katalin államfő kegyelmet adott K. Endrének, a bicskei gyermekotthon korábbi igazgatóhelyettesének, miután az pedofil bűncselekmény eltusolásában segédkezett. A Telex és a Direkt36 cikke külön megemlítette, hogy botrány kirobbanása után Novák stábja azzal próbálta menteni a döntést a miniszterelnöknél, hogy az Balog nyomására született.

A 444 úgy tudja, hogy a kegyelmi döntést, azaz 2023. április 23-át megelőzően Balog Zoltán találkozót szervezett Novák Katalin és K. Endre felesége között.

A lap kormányzati forrásból is úgy értesült, Balognak vállalnia kell a felelősséget az ügyben, ezt várja tőle Orbán Viktor, akinek egykori emberierőforrás-minisztere nemcsak bizalmasa, hanem egy ideig lelkésze is volt.

A 444.hu értesülése szerint Balogot régi ismeretség fűzi K. Endréhez. A püspök nem reagált a portál megkeresésére, ahogy lapunk számára is elérhetetlen napok óta. A püspök még csütörtök délben – néhány órával azelőtt, hogy Orbán Viktor bejelentette a kegyelmi jogot szűkítő alkotmánymódosítást – a Facebook-oldalán azt írta: „Visszavonulni néhány hétre imádkozni, gondolkodni, olvasni és írni Isten csendjében. Micsoda ajándék!”

Frissítünk!

Havasi Bertalan, Orbán Viktor sajtófőnöke azt írta a 444.hu cikkére reagálva: „A baloldali sajtóban megjelent híresztelés Orbán Viktorral és Balog Zoltánnal kapcsolatban ostobaság, hírlapi kacsa. A kormány és a miniszterelnök nem avatkozik bele az egyházak ügyeibe, tiszteletben tartja az autonómiájukat.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik