Belföld

Demeter Szilárd a Hamászhoz hasonlította a Novák Katalint megbuktató ellenzéket

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Egyre-másra ébrednek fel az elmúlt egy hétben hallgató fideszes politikusok, akik Novák Katalin és Varga Judit lemondása után újult harci szellemmel tértek vissza a magyar közéletbe. Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója és a Fidesz egyik vezető kultúrpolitikusa a Mandinerre írt, Tanulság című jegyzetében vetett számot a történtekkel.

Mint írja, mindkét távozó politikust nagyra becsüli:

Személy szerint nagyon sajnálom a történteket, mindkettejüket kiemelten becsültem. Az államfőt – talán nem tiszteletlenség: Katát – még próbáltam is segíteni a magam szerény lehetőségeivel és eszközeivel, mert fontosnak tartottam a küldetését, de ami ennél is lényegesebb: hitelesnek a személyét és feladatvállalását. A lemondásával ezt a hitelességét csak erősítette bennem

– írja Demeter Szilárd, aki ezután nyomban támadásba lendül:

A történetnek azonban van egy másik vetülete, ami elgondolkodtató: a kíméletlen hajtóvadászat, amit az elmúlt napokban folytattak ellenük ellenzéki médiumokban és az ellenzéki politikai pártok részéről. A hatalomra törő ellenzéki konglomerátum ezzel azt üzente: nincs kegyelem. Brutális precizitással oda ütöttek, ahol fájt Katának, vájkáltak a sebben, sózták két kézzel, hadd fájjon még jobban

– így a PIM főigazgatója, aki aztán még harciasabban folytatja:

Nem mellékesen: amit az ellenzék most művel a gyermekvédelmet felhasználva, az politikai pedofília. Olyanok, mint az a Hamász-terrorista, aki egy palesztin iskola pincéjéből rakétázza Izraelt. Ő is azt mondja, hogy a palesztin gyermekek érdekében háborúzik, de ettől még élő pajzsként használja a gyermekeket, vagyis nem célként tekint rájuk, hanem eszközként használja őket.

Az írás további részében Demeter a lengyelországi eseményeket is intő példaként hozza fel (ahol a Tusk-kormány nyolc év illiberalizmusát követően próbálja lebontani a rendszert alkotmányozó többség nélkül), és szerinte ez alapján „nagyjából sejthető, mi várna Magyarországra, ha ismét e Gyurcsány vezette ellenzék kerülne hatalomra.”

Sőt, még tovább meg a disztópikus jövőkép felvázolásában:

Két embertelen diktatúrát éltünk át a 20. században, a harmadikat évek óta készítik elő gondolatrendőrséggel, brüsszeli csicskáztatással, jogállamisági bunkósbottal, a jelenlegihez hasonló megkomponált médiahadjáratokkal

– írja Demeter Szilárd, aki ironikusan úgy fogalmaz:

Még érthetőbbre lefordítva az üzenetüket: Magyarország akkor lesz jogállam és az Európai Unió teljes jogú tagja, ha az utolsó nemzeti érzelmű, hazaszerető magyar is ott töri a követ a recski bányában.

Novák Katalinnak azért kellett mennie a Sándor-palotából, mert kiderült, kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettesének, K. Endrének, akinek nemcsak tudomása volt arról, hogy az intézmény igazgatója több gyereket is molesztált, de hamis vallomást is írt az egyik gyerek nevében, melyet a pedofil bűnelkövető jelenlétében akart aláíratni vele. Varga Judit pedig ellenjegyezte a döntést igazságügyi miniszterként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik