Belföld

Polt Péter szerint még időben van a nyomozás: 2021-ben vittek be egy szolnoki képviselőt

MTI
MTI

Folyamatban van a nyomozás – Polt Péter legfőbb ügyész ezt a szűkszavú választ adta a momentumos Tompos Mártonnak a parlamentbe abban a szolnoki önkormányzati képviselőt érintő ügyben, amelyről a 24.hu számolt be több mint két éve.

2021 szeptemberében írtuk meg, hogy  Ligeti József képviselőt – további három személlyel együtt – rendőrök állították elő, hogy gyanúsítotti kihallgatásra vigyék. A Központi Nyomozó Főügyészség akkor azt közölte, hogy egy gazdasági csalás bűntette és más bűncselekmény miatt indult nyomozás keretében gyanúsították meg a négy személyt.

Polt most azt közölte, hogy egyelőre sem vádemelésre, sem a nyomozás megszüntetésére nem került sor. A nyomozás befejezésére két év áll a rendőrség rendelkezésére, amit az előírások szerint a gyanúsított kihallgatásától kell számítani. De a határidő fél évvel meghosszabbítható.

Ligeti József a 2019-es önkormányzati választáson a Szolnoki Többség elnevezésű ellenzéki tömörülés tagjaként került be a képviselő-testületbe. A megyeszékhelyen az a speciális helyzet állt elő, hogy a polgármesteri posztot megőrizte a fideszes Szalay Ferenc, a testületben viszont az ellenzékiek kerültek szavazattöbbségbe.

Ez azonban nem tartott sokáig, mert Ligeti néhány hónappal a választás után otthagyta a DK, a Momentum, a Jobbik, az MSZP, az LMP és az MMM támogatásával létrejött közös frakciót, amivel lényegében megbuktatta az ellenzéki többséget. Bár az ellenzék felszólította a mandátuma visszaadására, Ligeti 2020 áprilisában bejelentette, hogy egy másik képviselővel együtt „Szolnok Városért Független Frakció” néven folytatják a munkát a közgyűlésben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik