Belföld

A Nagykörút felújítását jelentették be Karácsonyék, újratervezik a biciklisközlekedést is

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Ellenzéki polgármesterekkel( Baranyi Krisztina, Soproni Tamás, Pikó András, Niedermüller Péter) tartott sajtótájékoztatót Karácsony Gergely főpolgármester a Nagykörút felújításáról. Mint kiderült, a körút felújítása EU-s, fővárosi és kerületi forrásból valósul meg.

Niedermüller Péter biztos abban, hogy ez a megállapodás megújítja az érintett négy kerületet.

A Nagykörút megújítása egyfajta paradigmaváltás

– fogalmazott a VII. kerület polgármestere.

Karácsony szerint a Nagykörút fénye „az utóbbi években megkopott”, ezért a közös feladat, hogy a régi nagyszerűségét visszaadják. A főpolgármester egy komplex beavatkozásról beszélt és igyekeznek majd egy vállalkozásfejlesztési programmal is összekapcsolni a folyamatot. Egy tanulmányterv már el is készült, és a tervezést még idén elkezdenék, a következő ciklusban pedig jöhetne a megvalósítás.

Soproni Tamás VI. kerületi polgármester az épültek homlokzatának felújítását is kihangsúlyozta, illetve az egységes arculat kialakítását emelte ki. Pikó András elmondta, hogy Józsefváros érdeke is a Nagykörút rendbetétele és örömmel vették, hogy a Főváros megkereste a kerületet. Pikó fontosnak tartja, hogy a civil szervezettekkel megmaradjon a közös munka.

Baranyi Krisztina arról beszélt, hogy már Demszky Gábor és Tarlós István alatt is azt várta, hogy a Nagykörút felújítása megvalósuljon,

de valamiért Budapest központi, nagy körútjára senki nem gondol eddig.

Baranyi megemlítette a kerékpáros közlekedést is. A tervben az szerepel, hogy a jelenlegi, ideiglenes megoldást felszámolják és egy végleges állapotot alakítanak ki, melynek elsődleges szempontja a biztonságos kerékpáros és gyalogos közlekedés megteremtése.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik