Belföld

Feljelentette a rendőrség a DK aktivistáit, akik a kihelyezett kormányülés helyszínén demonstráltak

Forrás: Orbán Viktor Facebook-oldala
Orbán Viktor a kihelyezett kormányülés szünetében.
Forrás: Orbán Viktor Facebook-oldala
Orbán Viktor a kihelyezett kormányülés szünetében.

A soproni rendőrkapitány feljelentette a Demokratikus Lendület – a DK ifjúsági szervezete – aktivistáit, amiért egy videót forgattak Novák Katalinról a sopronbánfalvai kormányülésnek otthont adó szálloda közelében – írja szerdai közleményében a Demokratikus Koalíció, egyúttal közétették azt a videót, amelyen a helyszíni rendőri biztosítás vezetője közli, feljelenti az aktivistákat, mivel nem sajtótájékoztatót tartottak, hanem véleménynyilvánító demonstrációt, amelyet előzetesen nem jelentettek be, és a rendőri felszólításra sem távoztak a helyszínről.

Mészáros Dávid, a DK politikusa a videóban arról beszélt, hogy ki tudja, miről lehet szó odabent a miniszterek között. „Talán arról, hogy melyik pedofilt engedjék szabadon legközelebb? Vagy hogyan tussoljanak el egy másik súlyos gyermekbántalmazási ügyet? Nem lepődnénk meg, hiszen a hallgatásukkal éppen olyan bűnpártolóvá váltak, mint Novák »pedofilsimogató« Katalin” – fogalmazott az ellenzéki politikus. Hozzátette: Novák Katalinnak le kell mondania, nem maradhat tovább köztársasági elnök.

A DK közleménye szerint jól látszik, „mennyire fél a kormány a magyaroktól: a pedofil-botrány után bezárkóztak vastag falak mögé, és feljelentenek mindenkit, aki a közelükbe merészkedik.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik