Belföld

Több mint negyven rákbeteget nem tudtak ellátni a veszprémi kórházban, mert meghibásodott az informatikai rendszer

Összeomlott a rendszer a veszprémi kórházban, nem kapták meg a kezelésüket a rákos betegek – jelent meg a hír kedden koradélután az ATV hasábjain. A csatornához eljutó információk szerint technikai okok miatt összeomlott az informatikai rendszer a veszprémi kórház onkológiai osztályán, ami miatt az orvosok nem tudták ellátni a betegeiket a múlt héten. A csatornának nyilatkozott egy ott kezelt beteg felesége, ő azt mondta, a férje a hetedik kemoterápiás kezelésén vett volna részt a hónap első napján, ám az orvos közölte velük, hogy csak két hét múlva lesz ismét lehetősége arra, hogy felvegye a kezelést. Elmondásuk szerint rajtuk kívül 80-100 beteg érkezett aznap a kezelésre, de hiába.

Kerestük a Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórházat, hogy meg tudják-e erősíteni az ATV információit, és ha igen, mi okozta a rendszer összeomlását, illetve, hogy fennáll-e még a probléma. Válaszában az intézmény azt közözölte:

„A Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórház informatikai rendszerének átmeneti meghibásodása miatt néhány beteg terápiás kezelését át kellett ütemezni 2024. február 1-jén. A fél napon belül elhárított üzemzavar felszámolását követően az intézmény munkatársai azonnal megkezdték az új időpont-egyeztetéseket. A hibaelhárítás miatt 41 onkológiai betegnek kellett új időpontot adni, az érintettek 7-14 napon belül kapnak ellátást. Az onkológiai betegek gyógyítása zavartalan a Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórházban. Az intézmény elnézését kér pácienseitől a kellemetlenségért.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik