Belföld

„Az volt a doktor úr válasza: nem vagyok Jézus Krisztus, hogy egy nap alatt meggyógyítsam” – zokogva adtak interjút a tüdőgyulladásban elhunyt kislány szülei

RTL
RTL

Megrázó interjút adtak az RTL-nek annak a 13 éves kislánynak a szülei, aki azt követően hunyt el, hogy bár állapota romlott, több orvos is hazaküldte.

Ferenc és Melinda elmondták, hétfőn reggel betelefonáltak az orvosi rendelőbe, hogy egyetlen gyermekük nem érzi jól magát, lázasodik, és egyszer hányt. Az asszisztens azt mondta nekik, vigyék be a lányt 9 óra 20 perc kor. Az orvos meghallgatta a mellkasát, a hátát, megnézte a torkát, és azt mondta, hogy „ez ilyen influenzajárvány”.

Niki nem lett jobban, másnap az édesanyja újra hívta a rendelőt, ahonnan azt javasolták neki, legyen türelmes. Közben Ferenc is elment a rendelésre, mert ő is beteg lett.

Elmondtam a tüneteimet, megnézte a torkomat, írt egy gyógyszert. Azzal folytatta, doktor úr, tegnap a lányom volt itt magánál, de az állapota romlott, egyre magasabb a láza, négyszer kellett vizes ruházni. Erre a doktor úrnak az volt a válasza, hogy »Én nem vagyok Jézus Krisztus – közben vetett egy keresztet –, hogy egy nap alatt meggyógyítsam«. És utána még azt mondta, hogy várjak 4-5 napot, és meg fog gyógyulni

– emlékezett vissza megtörten az apa.

Aznap este valóban úgy tűnt, hogy a lány jobban lett. Együtt játszottak és videócsetelt a barátnőjével is. Később szólt szüleinek, hogy fáj a háta és az oldala, ezért a mátészalkai ügyeletre vitték.  Ott az orvos megvizsgálta, majd azt mondta, ha a helyzet súlyosbodik, menjenek a gyereksürgősségire.

A szülők állítása szerint az ügyeleten a kislány hátának és oldalának fájdalmára azt mondták: a láztól fájnak az izmai. Hazamentek, lányuk azonban az addigiaknál is rosszabbul lett, már felöltözni sem tudott egyedül.

A mátészalkai kórház gyermeksürgősségi osztályára mentek vissza, a szülők szerint nagyon fájt a mellkasa, és egyre több vért köhögött fel. A szülők szerint az orvosok megdöbbentek, hogy miért nem küldték fel a kislányt azonnal hozzájuk az ügyeletről.

Mátészalkáról mentővel szállították Nikit Nyíregyházára. A röntgen után az intenzív osztályra került, a szülők szerint ekkor közölték velük, hogy kétoldali tüdőgyulladása van gyermeküknek, majd hamarosan lélegeztetőgépre helyezték.

Kijött, biztos, vagy 40 perc után, mondta, hogy nagy a baj, mert annyi vér volt a tüdején, hogy a csövet alig tudta neki a tüdejében elhelyezni, nem látta. Miközben leállt a szíve. Újra kellett éleszteni, hosszas újraélesztés után újraéledt, de azt mondta, hogy még van 15-20 perc, amíg kritikus. És akkor elment, de már nem volt 10 perc, visszajött és mondta, hogy nem tud rajta segíteni. Hiába mondtuk neki, könyörgünk, segítsen, de nem tudott

– mondták zokogva a szülők.

Az esettel kapcsolatban az NNGYK azonnali vizsgálatot rendelt el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik