Belföld

180 milliót fizetett egy érdi házért egy vállalkozó, de az előző tulajdonosok nem hajlandóak kiköltözni

Szabó Károly vállalkozó tavaly tavasszal 180 millió forintot fizetett ki egy érdi ingatlanért, azonban hiába jegyezték be egyedüli tulajdonosnak, nem tud beköltözni, mert az előző tulajdonos nem hajlandó elhagyni a házat – írja a Blikk.hu.

A férfi beszámolója szerint a dolgok akkor kezdtek gyanússá válni, amikor az eladás után az előző tulajdonos és felesége megkérte őt, hogy hadd maradhassanak egy pár hónapot, mivel nincs hova menniük. Az idő egyre csak telt, Szabó Károly pedig további 30 milliót költött a házra, amiről az is kiderült, hogy

használatba vételi és fennmaradási engedélye sem volt. Sőt az eredeti tulajdonosok még az áramot is lopták.

A vállalkozó ügyvédjével legutóbb január végén járt a háznál, ám – mint mondta – az előző tulajdonos és annak 17 éves fia egy baltával kergette el őt, így a történtek után újabb feljelentést tett. A Blikk úgy tudja, az Érdi Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja az ingatlannal kapcsolatos jogsértéseket.

A vállalkozó mindeközben elindította a jogi procedúrát, hogy a törvény segítségével tehessék ki az előző tulajt az ingatlanból. Az ügyvédje szerint viszont ezek az eljárások akár évekig is elhúzódhatnak. Szabó Károly azt mondta: „egyértelműen felültettek, kicsaltak tőlem majd 200 millió forintot.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik