Belföld

Szerelmi bánattal magyarázta tettét a férfi, aki felgyújtott kilenc keresztet Máriapócsnál

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Vádat emeltek azzal a 42 éves jármi férfival szemben, aki kilenc alkalommal gyújtott fel és vert szét út menti kereszteket Máriapócs környékén .

Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy az ügyészség büntetővégzésben meghozandó felfüggesztett szabadságvesztést kért a férfire azzal, hogy tiltsák el a járművezetéstől is.

A büntetlen előéletű férfi 2022-ben anyagi problémákkal és szerelmi csalódással küzdött, és dühét az út menti feszületeken vezette le.

Sorra kereste fel a Máriapócs környéki kereszteket, köztük egy úti ikont is, majd benzinnel leöntötte és felgyújtotta azokat. Volt, amelyiket bottal ütötte, így rongálási kárt is okozott.

A  férfi a cselekedeteit gyakran időzítette a vallási ünnepekhez, például Szent Miklós napjához, karácsonyhoz és nagyszombathoz. A vádlott három helyszínt keresett fel összesen kilenc alkalommal, a legutóbb tavaly április nyolcadikán gyújtott fel feszületet.

Az ügyész elmondta még, hogy a férfi beismerte a bűncselekményeket, és szerelmi csalódásával és anyagi nehézségei  miatti elkeseredettségével magyarázta a tettét.

A férfi több százezer forintos kárt okozott három sértettnek a cselekményével, ugyanis az érintett feszületek magánszemélyek tulajdonában állnak. Az ügyészség a gyújtogatót három rendbeli, vallási tisztelet tárgyának megrongálásával elkövetett rongálás bűntettével vádolja.

Kapcsolódó
Elfogták a máriapócsi feszületek rongálóját
Többször is visszatért gyújtogatni. Végül a kommandósok mentek érte.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik