Belföld

A négyes metró meghosszabbítását kérné Horváth Csaba a „mini-Dubajért” cserébe

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Közleményt adott ki szerdán Horváth Csaba zuglói polgármester nevében az MSZP a rákosrendezői „mini-Dubaj”-projekttel összefüggésben. A politikus ebben három elvárást támasztott a gigaberuházs megvalósításával szemben.

Szerinte az első „fontos alapvetés”, hogy bármi is történik a területen, annak a zuglóiakat kell szolgálnia. A második „fontos irányelv”, hogy a fejlesztések csak úgy képzelhetőek el, ha Zugló történelmi hagyományaihoz, zöld, kertvárosias jellegéhez illeszkednek.

Harmadik szempont Horváth Csaba szerint, hogy az elmúlt tíz évben olyan beruházások történtek, amelyek mellé nem rendeltek hozzá megfelelő infrastruktúra-fejlesztést. Ennek következtében – mint írták – „zuglóiak tízezrei araszolnak reggel, nehezen eljutva az úti céljukhoz”.

Éppen ezért nagyon fontos, hogy Zugló szívében lévő Bosnyák teret érje el a négyes metró. Ennek a meglévő tervezési dokumentációi rendelkezésre állnak

– olvasható a közleményben, amelyet a politikus aláírásával az MSZP Országos Központja adott ki.

A polgármester ígéretet tett arra is, hogy elmegy a miniszterhez „tájékozódni”.

A munka felgyorsítása érdekében a tárgyalásokra Horváth Csaba magával fogja vinni a négyes metró már elkészült tervdokumentációit is – áll a pártközleményben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik