Belföld

Gyurcsány Ferencék még idén egy rózsadombi luxustársasházba költöznének az Apró-villából

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
Azt nem tudni, mi lesz a jelenlegi Szemlőhegy utcai lakóhelyükkel, az Apró-villával.

A Gyurcsány házaspár és Dobrev Klára édesanyja a Bimbó úton épülő Rózsadomb Villa társasház egyik ingatlanában szerzett tulajdonjogot – írja a Magyar Nemzet ingatlan-nyilvántartási adatok alapján.

A II. kerületi ingatlan tulajdoni lapja szerint 2021 szeptemberében Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára is 87/960 tulajdonrészt szerzett az ingatlanban. Dobrev anyja, Apró Piroska valamivel korábban, már márciusban 111/960 tulajdoni hányadot vásárolt.

A lap egyrészt arra hívja fel a figyelmet, hogy Gyurcsány a legutóbbi vagyonnyilatkozatában nem tüntette fel, hogy tulajdonjogot szerzett az ingatlanban, másrészt a DK elnöke a Partizánban 2022 októberében arról beszélt, hogy egy éven belül értékesítik az Apró-villát, ám erre nem került sor.

Kérdéseket küldtünk a Demokratikus Koalíciónak a Magyar Nemzet cikke kapcsán.

Azt kérdeztük, hogy:

  • valóban szerzett-e tulajdonrészt Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára a szóban forgó ingatlanban, és ha igen, miért nem szerepeltette az ingatlant Gyurcsány a vagyonnyilatkozatában?
  • Mit lehet tudni az ingatlanvásárlás körülményeiről?
  • Terveznek-e beköltözni a luxusingatlanként jellemzett lakásba? Ha igen, mikor?
  • Kívánják-e értékesíteni az Apró-villát, vagy meggondolták magukat?

Megkeresésünkre a párt sajtóosztálya szűkszavú választ küldött. Azt írják,

befejezéshez közeledik annak a Bimbó úti társasháznak az építése, amelynek egyik lakásába Gyurcsány Ferenc, Dobrev Klára, valamint legkisebb gyermekük várhatóan még idén beköltözik.

Hozzáteszik, hogy a két hálószobával, egy vendég- és egy dolgozószobával rendelkező lakás 160 négyzetméter lakóterületű.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik