Belföld

Vagánykodni akart kolléganői előtt a csapatépítő bulin, többen is súlyosan megsérültek

Debreceni Törvényszék
Debreceni Törvényszék

Pénzbüntetésre ítélte a Debreceni Járásbíróság  azt a helyi férfit, aki súlyos sérüléseket okozott másfél évvel ezelőtt több kolléganőjének is egy csapatépítő bulin.

Dobó Dénes, a Debreceni Törvényszék szóvivője megkeresésünkre azt mondta, hogy a bíróság 800 ezer forintos pénzbüntetésre ítélte büntetővégzésében a bűnösségét beismerő férfit, és másfél évre eltiltotta a közúti járművezetéstől.

A férfi a munkáltatója által szervezett csapatépítő tréningen vett rész több kollégájával egy Debrecen külterületén lévő vendéglátóhelyen. A férfi szeszes italt ivott a buliban, majd úgy gondolta, ő is kipróbálja a forgalomból kivont, rendszám nélküli terepjárót az ottani füves területen, amit lehetett.

A buli résztvevői ugyanis mehettek a járgánnyal egy kört felázott talajú füves területen. A vádlott annak ellenére is vállalkozott a jármű vezetésére, hogy korábban alkoholt ivott. A jobb oldali ülésre beült mellé egy kolléganője, három másik kolléganője pedig a ponyvatartóba kapaszkodva utazott állva a platón.

Debreceni Törvényszék

Az ittasan vagánykodó sofőr figyelmen kívül hagyta a jármű menettulajdonságait, az utasok elhelyezkedését, és a terepjáró sebességét sem a  terep- és útviszonyoknak megfelelően választotta meg, ezért megcsúszott a füves területen és felborult. A platón utazó nők a földre estek, egyikük pedig a jármű alá szorult.

A baleset következtében a járműi utasai közül a platón állók közül ketten súlyos, egyikük könnyű sérüléseket szenvedtek, míg a gépkocsiban utazó nő szintén könnyű sérülést szenvedett. A vádlott a baleset során szintén nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett.

A büntetővégzés ellen nincs helye fellebbezésnek, de a kézbesítésétől számított nyolc napon belül tárgyalás tartását lehet kérni. A bíróság a tárgyalás tartására irányuló kérelem esetén előkészítő ülést tart.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik