Belföld

A lelőtt szarvasok gazdája figyelmezteti a környékén élőket: ne egyenek idegen szarvashúsból, mert fertőzést okozhat

RTL
RTL

Ismeretlenek lelőtték a Farkasemberként is ismert Horkai Zoltán két szelíd szarvasát Gödöllőn hétfő hajnalban. Az egyik lelőtt szarvas szerepelt Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjében is.

Horkai az esettel kapcsolatban RTL Híradónak elmondta: szerinte legalább négy ember kellett ahhoz, hogy az egyik szarvast egy járműre feltegyék és elszállítsák. A másik állat elmenekült, golyóval a nyakában talált rá a tetemre. A környéken élőket az állatok gazdája arra figyelmeztette, hogy ha idegen szarvashússal találkoznak, ne egyenek belőle, mert az állatai olyan vakcinákkal voltak beoltva, amelyek fertőzést okozhatnak az emberi szervezetben.

Enyedi Ildikó a hírrel kapcsolatban elmondta, hogy azért választotta Horkai Zoltánt a filmhez, mert „ ő nem rávenni, rákényszeríteni akarja az állatokat arra, hogy csináljanak valamit, hanem az a fajta ember, aki megpróbálja kitalálni, hogy vajon mitől lenne kedve az állatnak megcsinálni egy bizonyos dolgot. Tehát igazán partnernek tekinti őket. Ez egy különleges érték, ami beköltözik egy filmbe is.”

Ezért aztán különlegesen fájdalmas hír volt hallani azt, hogy megölték ezeket az állatokat, akik nagyon komplex lények

– fogalmazott a rendező.

A rendőrség lopás és állatkínzás miatt indított eljárást.

Frissítünk!

Horkai partnere egy Facebook-posztban jelezte, hogy agyonlőttnek és elraboltnak gondolt farkasra az erdőben találtak rá, életben van, de sokkos állapotban. Hozzátette: a halott szarvast vizsgálja a rendőrség

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik