Belföld

Felszállás után rögtön kényszerleszállást hajtott végre az Eurowings gépe Ferihegyen

A felszállás után visszafordult a Eurowings Budapestről Stuttgartba tartó járata Ferihegyre január 30-án, kedden reggel, egy madárral történt ütközés miatt, számolt be róla az airportal.hu.

A légitársaság EW 2781-es számú járatát teljesítő Airbus A319-es személyzete a felszállást követően jelentette a légiforgalmi irányítás felé, hogy a futópályán madárral ütköztek, majd elsőbbségi visszatérést kért a repülőtérre.

A lap cikke szerint a repülőtéri szolgálatok a 31R futópályán megtalálták az elütött madár maradványait, amelyet a leszállás előtt el is távolítottak.

A járat 8 óra 55 perckor biztonságosan leszállt, majd a Repülőtéri Létesítményi Tűzoltóság átvizsgálta a repülőgépet, mielőtt az a számára kijelölt állóhelyre gurult.

A repülőgép fedélzetén 58 utas és 5 fős személyzet utazott. A Budapest Airport közlése szerint személyi sérülés nem történt, az utasokat a repülőtér tranzitterületére szállították, ahol a légitársaság további tájékoztatására várnak.

Az esemény idején az induló és érkező járatoknak várakozniuk kellett, mert a repülőtér másik (1-es) futópályáján tervezett karbantartás zajlott, ezért zárva tartott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik