Belföld

Botrányba fulladt az akkumulátoros tájékoztató Sóskúton, a polgármester elmenekült

Szajki Bálint / 24.hu
A Pest vármegyei Fóton tartottak lakógyűlést és fórumot a Helloparks bővülése és a Fótliget mellett található kínai akkumulátor-összeszerelő üzemről 2023. július 12-én.
Szajki Bálint / 24.hu
A Pest vármegyei Fóton tartottak lakógyűlést és fórumot a Helloparks bővülése és a Fótliget mellett található kínai akkumulátor-összeszerelő üzemről 2023. július 12-én.

Zsúfolásig megtelt Sóskúton a sportcsarnok, a következő hetekben induló akkumulátor-feldolgozóról szóló lakossági tájékoztatóra. Az eseményt Kőnig Ferenc polgármester csak a helyieknek hirdette meg, vagyis csak sóskúti lakcímkártyával engedték volna be az embereket. A gyár azonban a környékbeli településeket is érinti, Érdet, Tárnokot és Pusztazámort, innen is érkeztek szép számmal érdeklődők. Végül hiába zárták be idő előtt az ajtókat még a sóskútiak előtt is, a hvg.hu tudósítása szerint a tömeg áttörte a kordont és a biztonságiak sorfalát.

„Nagyon forró a hangulat. Az emberek, amikor megjelent a polgármester, azt skandálták, hogy mondjon le. A térség fideszes országgyűlési képviselője, Aradszki András, elrohant. Nem tudni, mi lesz a vége, mi fog történni, de az emberek fel vannak háborodva, elegük van, hogy valamit le akarnak valamit nyomni a torkukon” – adott helyzetjelentés Schmuck Erzsébet, az LMP képviselője, aki szerint az emberek bizakodóak, mert ha Alsózsolcáról el tudták üldözni ezt az akkumulátorfeldolgozót, akkor itt is biztosan el fogják üldözni.

Érd ellenzéki polgármestere, Csőzik László a sóskúti polgármesterről beszélt a tömegnek.

„Amikor megjöttem, König polgármester odalépett hozzám és arról tájékoztatott, hogy nem lesz fórum. Említett valami inzultust vagy atrocitást. Nem tudom megítélni, hogy mi történt, de annyit mondtam, hogy polgármester úr, ez egy intő jel arra, hogy itt az ideje, meggondoljátok magatokat” – mondta Csőzik.

A hvg.hu tudósítója szerint König a rendőrök segítségét kérte, hogy elhagyja a helyszínt, akik néhány sarokig kísérték, majd beültették egy járőrautóba. Az eredetileg beharangozott lakossági tájékoztató, az eredeti formájában elmaradt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik