Belföld

NER-es cégek kapták a végrehajtói kar megbízásainak jelentős részét

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kartól (MBVK) a korrupcióval vádolt Schadl György vezetésekor jelentős megbízásokat kapott több NER-es „udvari szállító” is, feltűnik a cégek körül Habony Árpád egy rokona, Orbán Győző egy ismerőse és birkózótársa, Balásy Gyula egyik cége, de még a Rogán Antal „találmányáról” elhíresült Hunguard is – derítette ki a hvg360. A szerződéslista 132 tételt tartalmaz a kar megalakulásától, 2015 szeptemberétől 2023 májusáig. A portál a lista szereplőit háromrészes cikksorozatban dolgozza fel.

A sorozat első cikkéből a többi között kiderül, hogy:

  • Az MBVK-s szerződéslista első helyén még a Magno Studio bő négymilliárdját is meghaladó összegű szerződésállománnyal egy informatikai cég, a Sysdata PSE Kft. áll. Az egyetlen magánszemély tulajdonában álló, Rogánékhoz vagy a NER-hez nyilvános adatbázisok alapján nem köthető vállalkozással a végrehajtói kar 5 megbízást kötött, összesen 6,16 milliárd forint értékben – írja a hvg360.hu.
  • A második helyezett 4,1 milliárd forinttal az egykor Rogán Cecília fitneszrendezvényeit is szervező Magno Studio Kft.
  • A listán szerepel Balásy Gyula egyik cége, a Lounge Design Kft., amely 685 millióért gyártott tájékoztató füzeteket a Magyar Bírósági Végrehajtói Karnak.
  • A Rogán Antal kabinetminiszterhez köthető Hunguard Kft. is feltűnik a szerződések között. A cégnek 25,5 milliót fizettek „információbiztonsági szakvéleményért” 2019 nyarán.
  • A Habony Árpád rokona, Szetlik Gergő által vezetett négycsillagos Hotel Club Tihanyban tartott konferenciákat és továbbképzéseket a végrehajtói kar: összesen 100,5 milliót költöttek „oktatás, szállás, étkeztetés, terembérlet” címén.

További részletek a hvg.hu oldalán olvashatók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik