Belföld

Lázár a Karácsonnyal kötött megállapodásról: Ez lehet a minta minden vidéki településnek

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Megállapodott ma Karácsony Gergely és Lázár János, ezzel pont kerülhet annak a vitának a végére, amely kétségessé tette, hogy márciustól például érvényes lesz-e a Budapest-bérlet a HÉV-en.

Az új megállapodás egyszerűbb, jobb és igazságosabb, mint a régi. Ez lehet a minta minden vidéki település számára is. Ezzel megnyílt az út a valódi, nemzeti tarifaközösség előtt – írta ki Lázár János közösségi oldalára.

Lázár szerint a megállapodással nyernek

  • a vidékről ingázók, mert országbérlettel is lehet majd utazni a BKV-n,
  • az agglomerációból ingázók, mert 75 ezer felnőttnek mintegy 10 ezer forinttal, 85 ezer nagydiáknak pedig mintegy 3500 forinttal kerül majd kevesebbe a közlekedés havonta,
  • az agglomerációban élő kisdiákok azért nyernek, mert 14 éves kor alatt teljesen ingyenessé válik a közlekedésük, továbbá 200 ezer budapesti nagydiák, mert 3450 forint helyett ezentúl 945 forintért utazhatnak havonta,
  • illetve nyer a megállapodás nyomán 350 ezer budapesti felnőtt, akik egyetlen vármegyebérlettel ezentúl a városban és annak határain kívül is utazhatnak.

Lázár szerint az új megállapodás igazságosabb, mint a régi, mert nem ad kevesebbet a közösből, azoknak sem, akik vidékről a fővárosba és a fővárosban utaznak – vélekedett.

Frissítünk!

A Fidesz budapesti szervezete hatalmas eredménynek, nagyon komoly előrelépésnek tartja Budapest és a fővárosi agglomerációs közlekedésben azt, hogy március 1-jétől a Budapesti Közlekedési Központ összes járatán elfogadják a Pest vármegyei és az országbérletet, a Budapest-bérletek pedig továbbra is érvényesek lesznek a MÁV-, a HÉV- és a Volán-járatokra. „Karácsony Gergely elfogadta a segítő kezet” – írták közleményükben.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik