Belföld

Varga Judit: Így lettem babakocsit tologató háromgyerekes édesanyából brüsszeli harcos

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

„Ha nem tetszik a gyermekeket célzó LMBTQ-propaganda, homofób vagy. Ha meg akarod állítani az illegális bevándorlást, és az elutasított menedékkérőket haza akarod küldeni, mert eleged van a terrorfenyegetettségből vagy a beilleszkedni nem akarók miatti mindennapos iskolai problémákból, akkor minimum idegengyűlölő, ha nem fasiszta vagy” – így fogalmazott Varga Judit a Parlamenti Szalonban zárt ajtók mögött elmondott beszédében a héten. A Fidesz-KDNP európai parlamenti listavezetőjének előadásáról az atv.hu számolt be részletesen.

A volt igazságügyi miniszter arról már korábban is nyilatkozott, hogy nem uniós biztosi posztban gondolkodik, hanem a „brüsszeli harcos” szerepére készül.

Minél több helyen mondjuk el, hogy mi emberek Koppenhágától Nápolyig, Miskolctól Rotterdamig ugyanazt akarjuk. Nyugodt, emberhez méltó, önazonos életet, amit nem akarnak kívülről megváltoztatni mindenféle ideológiai divathóbort vagy birodalmi törekvés miatt

– idézi az atv.hu Varga Juditot, aki a zárt ajtók mögött mondott beszédében többször is idézte az „Élj meg érdekes időket!” mondást, amivel azt az indulatot próbálta érzékeltetni, amit az ember akkor érez, „amikor már nem tudja a megszokott, nyugodt módon tovább folytatni az életét, mert a világ visszavonhatatlanul megváltozik körülötte”.

Néhány évvel ezelőtt én is így lettem a Schuman téren babakocsit tologató háromgyerekes édesanyából brüsszeli harcos

– idézte fel azt az időszakot, amikor még Brüsszelben élt. Arról is beszélt, hogy ahhoz a fiatal generációhoz tartozik, amelyik 2004-ben, az EU-csatlakozásunk évében szerezte meg a diplomáját. Ő úgy ment később Brüsszelbe dolgozni, hogy azt gondolta, „az európai politika alapvetően Berlin Európa-politikáját jelenti.” Felidézte: volt egy általános mondás a brüsszeli folyosókon: „ha nem tudod merre mégy, kövesd a németeket.” Ezzel szemben Varga Judit lesújtó képet festett a mostani helyzetről. Azt mondta: „Németország sem az az ország már, amit egykor megismertünk: politikailag instabil, gazdasága zuhanórepülésben, kormányzata cselekvőképtelen és támogatottsága történelmi mélységekben, társadalma káoszban forrong, külpolitikája értékalapú, azaz ideológiavezérelt, a közgondolkodást az indulatok és az érzelmek uralják, a józan, tisztességes állampolgárait, a csendes többséget pedig a liberális média-és véleményhegemónia némítja el vagy kényszeríti jóemberkedő igazodásra, magával rángatva már a sport és a kultúra világának kiemelkedő szereplőit is.”

Úgy fogalmazott, hogy „ebből az ideológiai őrületből ki kell lépnünk, és nem szabad hagyni, hogy a kontinens jövőjéről való közös európai döntés egyetlen ország belpolitikai zűrzavarának túszává váljon.” Szerinte ugyanis e „bélyegek“ pusztítótűzként képesek letarolni a racionálisan gondolkodó, józan választókat. Hozzátette: az Európát jelenleg uraló balliberális többség a brüsszeli bürokratákkal az élen más európai országok társadalmaiban és közéletében is szörnyű károkat okozott már.

De a világ korszakhatárhoz ért. Mindenki látja szerinte,  hogy geopolitikai, gazdasági és civilizációs különbségek feszülnek egymásnak. Varga Judit szerint a  jobboldali, konzervatív választóknak és politikusoknak nincs más dolguk, minthogy a következő hónapokban elmondják: van olyan politikai erő még Európában, aminek van akkora társadalmi támogatottsággal, „hogy meg tudja védeni az ott élők saját kultúráját és társadalmát mindazzal szemben, amit kívülről rájuk akarnak kényszeríteni.”

Varga Judit szerint Európa nyugati fele „kicsit lassabban jött rá”, hogy nagy a baj.

A jólétből és gazdagságból főzött levesben melegítették őket, mint a békát. Válságok, gazdasági krízisek és egy háború kellett ahhoz, hogy lentebb csavarják az egyre dráguló gázlángot, ami a levest melegítette, és a béka lassan észhez tért

– mondta Varga Judit az atv.hu tudósítása szerint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik