Belföld

Megtámadták a Momentum standját Körmenden

Pleva Dániel / facebook
Pleva Dániel / facebook

Megtámadták a Momentum standját Körmenden – számolt be a közösségi médiában Pleva Dániel, a párt helyi politikusa, egyben a körmend pártszervezet alapító elnöke.

„A tavalyi bajánsenyei eset után most Körmenden tettlegességig fajult a Fidesz uszító propagandájának a hatása: egy fideszes választó megpróbálta felrúgni a pultunkat, miközben a propagandában hallható lózungokat ordítozta. A pult nem dőlt fel, de több helyen eltört” – részletezte a történteket a momentum politikusa.

Ezután a meghökkent körülöttünk állók közül több Fidesz-szavazó is odajött, hogy sajnálják, hogy valaki így viselkedik

– írta Pleva Dániel.

A standon a nemzeti konzultáció néven ismert, államilag vezérelt politikai kampány kitöltetlen kérdőíveit gyűjtötték. A helyi politikus ezzel összefüggésben megköszönte a körmendieknek, hogy a „hónap során” összesen majdnem 100 konzultációs ívet juttattak el hozzájuk.

Pleva Dávid neve onnan lehet ismerős, hogy a 2021-es ellenzéki előválasztás idején sikerült kicseleznie a kormánypárti KESMA lapját azzal, hogy társkereső apróhirdetésként adott fel politikai hirdetést az ellenzéki szereplőknek felületet nemigen biztosító Vas Népében.

Az előválasztáson a választókerületben azonban ennek ellenére sem ő lett a befutó, hanem a Márki-Zay Péter nevével fémjelzett MMM jelöltje, korábban jobbikos, később független Bana Tibor, aki a politikai pályafutását a MIÉP ifjúsági tagozatában kezdte. Bana végül a Fidesz jelöltjével szemben a szavazatok 26 százalékával bukta az egyéni választókerületet 2022-ben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik