Belföld

Négy helyszínen 30 rendőr csapott le drogdílerekre

police.hu
police.hu

Két település négy helyszínére indult 11 autóval 30 rendőr, és két kutya. A csörögi és erdőkertesi címeken négy embert elfogtak, kristályt és marihuánát foglaltak le – közölte honlapján a rendőrség.

A csörögi és környékbeli kábítószer-kereskedelemhez szorosan kapcsolódó Ny. János volt a legfőbb célszemély. A Pest vármegyei felderítők gyanúja szerint terjedelmes ügyfélkört látott el egy ideje kristállyal és fűvel.

Hajnalban lepték meg a rendőrök a dílereket, „ellenállás fel sem merült, a bilincselést és az előállítást problémamentesen intézték”. A kutatások után tömött bűnjelzacskókkal távoztak a helyszínelők. Akadt benne digitális mérleg, delta-9-THC vegyületet tartalmazó marihuána, N-etil-norpentedront tartalmazó, új pszichoaktív anyagnak minősülő kristály, őrlő, füves cigaretták, mobiltelefonok, meg több százezer forint.

Három – a továbbiakban szabadlábon védekező – férfit kábítószer birtoklása vétségével gyanúsítottak meg. Az őrizetbe vett Ny. Jánost kábítószer-kereskedelem bűntettével – nem tett vallomást, letartóztatását kezdeményezték.

A további eljárást kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik