Belföld

Karbantartás miatt akadozhat a TAJ-ellenőrző rendszer

24.hu
24.hu

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) Jogviszony-ellenőrző rendszerében (OJOTE) rendkívüli karbantartás (rendszerátállás) miatt 2024. 01.27 éjféltől 2024.01.28. 24 óráig szolgáltatáskiesés várható, erősítette meg a 24.hu információit a NEAK.

Lapunk megkeresésére azt írták, a karbantartás tervezett és szervezett módon, a rendszer fejlesztése és üzembiztos működének biztosítása érdekében történik. A karbantartás időszaka hétvégén, kiemelten az éjszakai órákat, a legkevésbé terhelt időszakot érinti.

Az OJOTE az Online Jogviszony- és TAJ Ellenőrzés szavakból áll össze. A rendszer lényege, hogy egy adott páciensről a TAJ száma alapján lekérdezhetővé válik a kezelőorvos számára a beteg társadalombiztosítási jogviszonyának a státusza.

A NEAK közlése szerint ugyanakkor a karbantartás a háziorvosok receptfelírását, a betegek ellátását a tervezett intézkedések semmilyen módon nem érintik.

A NEAK előzetesen értesítette a társszervezeteket, érintetteket a karbantartás tényéről és az esetleges szolgáltatáskiesésről

– közölték.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik