Belföld

Őrizetbe vették a pucéran a Szent István-bazilika oltárára álló nigériai férfit

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye sajnálatos eseményként számolt be arról, hogy hétfőn egy mentálisan zavartnak tűnő külföldi férfi a Szent István-bazilika szentélyében levetkőzött és méltatlanul viselkedett. Az incidens miatt a bazilikát rövid időre le kellett zárni. Azt írták, az esti szentmisék, szertartások már zavartalanul zajlottak. A bazilikában engesztelő szertartást végeztek, írta a Magyar Kurír. 

Az esetről a hiradó.hu egy olvasói videó alapján azt írta, a férfi pucérra vetkőzött, felmászott az oltárra. A mentők és a rendőrök is a helyszínre érkeztek. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a portállal közölte, egy nigériai állampolgár ellen intézkedtek, mivel a két teremőrt meglökte, majd szeméremsértő módon viselkedett. Előállították, garázdaság vétség, illetve kábítószer-birtoklás vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették.

Közben kiderült, a 20 éves nigériai állampolgár Debrecenben tanult, nem először kísérelte meg, hogy meztelenre vetkőzzön a templomban.

Frissítünk!

A férfi már nem a Debrecen Egyetem hallgatója, jogviszonyát tavaly nyáron a hallgató kérésére megszüntették – közölte cikkünk megjelenése után az intézmény.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik