Belföld

Ónos eső, köd, szélvihar – térképen a szerdai veszélyjelzések

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
Az ónos eső veszélye miatt már a riasztást is kiadták. Csütörtökön az ország nagy részén kell viharos szélre számítani.

Erősen felhős, borult lesz az ég, északnyugaton eső, északkeleten, keleten vegyes csapadék valószínű. Utóbbi tájakon kevés friss hóréteg kialakulhat. Délután szakadozottá válik a felhőtakaró, szórványosa előfordulhatnak záporok. A délnyugati, nyugati szél sokfelé élénk, helyenként erős lesz, estétől Sopron térségében és a hegyekben már viharos is lehet az északnyugati szél. A csúcshőmérséklet keleten, északkeleten 1-4, másutt általában 5-12 fok között alakul. Késő estére -2 és +10 fok közé hűl le a levegő, írja a Kiderül.

Elsőfokú (citromsárga) riasztást, illetve figyelmeztetést adott ki az ónos eső veszélye miatt a HungaroMet. A riasztások által érintett járások egy folyamatosan frissülő térképen követhetőek nyomon. Az ország keleti, északkeleti felén a délelőtti órákig helyeként előfordulhat kis mennyiségű, átmeneti ónos eső. 

A keleti országrészben sűrű (néhol zúzmarás köd) képződhet. Ezeken a területeken ónos szitálás is előfordulhat. Napközben (főleg  délkeleten) csak lassan javulnak a látási viszonyok.Szerdán az esti órákban az északnyugatira forduló szelet az északnyugati határ mentén néhol 70 km/h-t elérő, esetleg azt kevéssel meghaladó lökések kísérhetik. Csütörtökön már az ország nagy részén kell viharos szélre számítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik