Belföld europoli

Karácsony Gergely: 300 milliárd forint uniós pénz érkezik Budapestre a következő években

Az elmúlt négy év városdiplomáciai lobbitevékenységének köszönhetően mostanra kirajzolódott, hogy a következő években nagyjából 300 milliárd forint értékben érkeznek európai uniós pénzek Budapestre, erről beszélt Karácsony Gergely az Európai Parlamentben az RTL Híradó kamerái előtt.

A főpolgármester közölte, ez egy ekkora városhoz nem feltétlenül méltó összeg,

de ha onnan indulunk, hogy ebből a magyar kormány leginkább nullát akart adni, akkor fontos eredmény.

Karácsony tájékoztatása szerint a pénz több mint fele a közösségi közlekedés fejlesztésére érkezik, körülbelül 50 milliárdot a közterek klímatudatos átalakítására fordítanak, és több mint 30 milliárd forintot a szociális kohéziót erősítő, valamint árvíz- és vízvédelmi beruházásokra költenek.

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik