Belföld

40-50 autó kapott defektet lehulló vasdarabok miatt az M1-es autópályán

40-50 autó kapott defektet kedd reggel az M1-en Tata térségben a Hegyeshalom felé tartó oldalon, miután egy kamionról fémdarabok hullottak a pályára – közölte Facebook-oldalán a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő (MKIF) Zrt.

A cég munkatársai azonnal a helyszínre vonultak, hogy a műszaki mentésben, takarításban segítsenek, de a takarítás idejére a külső sávot a 76-os km-nél lezárták 500 méteren. A forgalom a bejegyzés írásakor – negyed 10-kor – egy sávon haladt, a dugó 7 kilométeres volt.

Akik defektet kaptak, illetve az autójuk sérült az eset miatt, a rendőrség vagy az MKIF helyszínen tartózkodó munkatársaitól kaphatnak igazolást erről. Ezen kívül arra kérik őket, hogy a karrendezes@mkif.hu email címen jelentkezzenek. A levélbe mindenképpen írják bele a baleset helyszínét, időpontját és a sérült gépjármű rendszámát. Az MKIF munkatársai felveszik velük a kapcsolatot és részletes tájékoztatást adnak az ügyintézés menetéről.

Frissítünk!

Ismét zavartalan a forgalom az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán Grébics pihenőhelynél, ahol korábban burkolatra hullott vasdarabok miatt torlódott a forgalom – közölte az MKIF  kedd délben a Facebook-oldalán.

Azt írták: a külső sáv tisztítását befejezték, de a két pályát elválasztó korlát környékén vannak még fémdarabok, amelyek azonban a közlekedést nem veszélyeztetik. Ezeket délután mozgó terelés mellett szedik össze.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik