Belföld

Milliókat csalt ki két nőtől egy budapesti férfi, most bíróság elé áll

A Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség vádat emelt és börtönbüntetést indítványozott egy férfival szemben, aki magát sikeres üzletembernek hazudva párhuzamosan folytatott viszonyt két nővel is, és csalt ki tőlük milliókat.

A vádirat lényege szerint a 48 éves férfi 2019 augusztusában társkereső oldalon ismerkedett meg egy nővel, akinek német vezetéknévvel, álnéven mutatkozott be. A férfi magát sikeres üzletembernek kiadva, valótlanul azt állította, hogy média-, reklám- és rendezvényszervező cége van, továbbá a családja tulajdonában van több ezer hektár szőlő, valamint egy neves pincészet. A férfi a sértett bizalmába férkőzött, akit az érzelmeit kihasználva manipulatív módon irányított.

Pár hónappal később a vádlott azt hazudta, hogy az édesapját válságos állapotban szállították a bécsi kórházba. A férfi később azt mondta, hogy az apja meghalt, ezért az édesanyja idegösszeomlást kapott.

A férfi a nő érzelmi érintettségét kihasználva több mint 7 millió forintot kért kölcsön. Az elkövető azt hazudta, hogy  hatalmas vagyont örökölt, de a százmillió forintos öröklési illetékét nem tudja kifizetni, illetve a testvére kétes üzleti ügyei miatt az adóhatóság zárolta a családi vagyont.

A férfi a sértettel fennálló viszonya alatt egy másik nővel is megismerkedett. A vádlott megint sikeres üzletembernek adta ki magát, többek közt azt állítva, hogy egy kereskedelmi televízió pénzügyi igazgatójaként dolgozott. Ezután ismét valótlan családi történeteket és szülői tragédiákat kitalálva elérte, hogy a sértett együtt érezzen vele. Mindezeket követően a jelentős öröklési illetékteherre hivatkozva 5,5 millió forintot kért kölcsön.

A vádlottnak egyik esetben sem állt szándékában a kölcsön visszafizetése.

A Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség a férfit üzletszerűen elkövetett jelentős és nagyobb kárt okozó csalásokkal vádolja. A kerületi ügyészség vele szemben börtön- és pénzbüntetés kiszabását, valamint vagyonelkobzás alkalmazását indítványozza a vádiratban. A közlemény szerint a halmazati szabályok alapján a vád tárgyát képező bűncselekmények egytől hét és fél évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetők.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik