Belföld europoli

Nem indul újra az EP-választáson Trócsányi László, egyetemi rektorként folytatja a fideszes politikus

MTI/Balogh Zoltán
MTI/Balogh Zoltán

Trócsányi László, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője nem indul a 2024-es európai parlamenti választásokon, a mandátuma lejártát követően a Károli Gáspár Református Egyetem rektoraként fog dolgozni – közölte maga az EP-képviselő az MTI-hez eljuttatott közleményében hétfőn.

A volt igazságügyi miniszter közölte: megtisztelő feladat volt számára öt éven át az Európai Parlamentben dolgozni, de – mint írta – „ezt is, mint mindent, tudni kell abbahagyni”.

A 2024-es európai parlamenti választásokon nem kívánok indulni, a mandátumom lejártát követően a Károli Gáspár Református Egyetem rektoraként, a magyar felsőoktatás sikeréért szeretnék dolgozni

– írta az EP-képviselő.

Trócsányi az Európai Parlamentben jelenleg az alkotmányügyi bizottság tagja, a külügyi bizottságnak pedig a póttagja.

A brüsszeli tapasztalatokat és kapcsolatokat kamatoztathatom a tudományos életben és az egyetemen egyaránt. Viszont itt az idő, hogy jöjjenek a fiatalok

– fogalmazott.

Szavai szerint nagy feladat az övék, a jelenlegi Európai Unió „ugyanis válságban van, nincs önbizalma, a belső identitásviták miatt elbizonytalanodott”.

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik