Belföld

Az időjárás átmenetileg nem borzolja az idegrendszert

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
Hétfő estig nem lesz csapadék, utána újra több helyen előfordul eső, ónos eső, havas eső, északkeleten, keleten hó.

Vasárnap a felhős északkeleti tájakon is kiderül az ég, a zavartalanul napos időt követően napnyugta után érkezhet nyugat felől zömében fátyolfelhőzet, de csapadék nem alakul ki. A délire forduló szél csak az északnyugati határnál élénkülhet meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 1 és 6 fok között várható, ennél a havas tájakon hidegebb, Sopronnál kissé enyhébb lehet az idő. Késő estére -7 és -2 fok közé csökken a hőmérséklet, írja a Kiderül.

Nem kell fronthatással számolni. Átmenetileg megnyugodhat a a frontérzékenyek idegrendszere, a kellemetlen tünetek elmúlnak. A Hungaromet sem adott ki figyelmeztetést veszélyes időjárási jelenség miatt.

Hétfőn a nap második felében vastagabb frontfelhőzet érkezik északnyugat felől. Estig még nem valószínű csapadék, éjjel azonban már több helyen előfordulhat eső, ónos eső, havas eső, főleg északkeleten hó is hullhat. A déli, délkeleti szelet élénk, az Észak-Dunántúlon erős lökések kísérik. A minimum általában -9, -3 fok között alakul, fagyzugokban hidegebb időre is számíthatunk. A csúcsérték 1 és 7 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik